Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Babbelonië

Logo Babbelonië'Nederlands oefenen? Ik doe mee!'

Ook in Denderleeuw doen we hieraan mee: in Babbelonië draait het net allemaal rond Nederlands praten en oefenen met anderstaligen.

 

Anderstalige Denderleeuwenaren kunnen een taalcursus Nederlands op maat vinden. Maar om een taal te leren, moet je vooral veel oefenen ook buiten de lesuren. En daar draait het in Babbelonië rond: oefenkansen Nederlands!

Wat is Babbelonië?

Nederlandstaligen en anderstaligen komen 1 keer per week samen. In kleine groepjes praten de deelnemers over alledaagse dingen: actualiteit, opvoeding, feesten, gezondheid... Zo kan je op een aangename manier de Nederlandse taal oefenen en maak je kennis met andere inwoners van Denderleeuw. 

 

Het hele initiatief is zeer laagdrempelig en wil op die manier zo veel mogelijk mensen bereiken. Iedereen die geïnteresseerd is in andere mensen en culturen is welkom.

Hoe gaat zo'n bijeenkomst eraan toe?

BabbeloniëDe begeleider stelt aan de groep voor wat er de komende weken staat te gebeuren. Soms doet de groep een activiteit: samen koken, dansen, een wandeling maken, deelnemen aan een buurtfeest, … Soms spreken deelnemers af om samen een organisatie of een tentoonstelling te bezoeken.

Een vast programma is er niet. De groep bespreekt samen met de begeleider wat ze gaan doen.

Het exacte programma van Babbelonië kan je terugvinden in het gemeentelijk infoblad.

Wanneer?

Babbelonië heeft 1 keer per week plaats op woensdagvoormiddag van 9 tot 11 uur in het Koetshuis. Aansluitend is er Soep & Spelen.

Tijdens schoolvakanties is er geen Babbelonië. 


U kiest zelf of u elke week komt, of soms. Inschrijven hoeft niet. Langskomen volstaat! 

Kostprijs?

Babbelonië is gratis!

 

Wenst u meer informatie?
 • Dienst Welzijn / OCMW
  Ten Kouter 20
  9470 Denderleeuw
  Tel. 053 663 363
  Fax 053 664 625
  e-mail
  openingsuren
 • Culo, Mathias
  tel. 053 640 679
  e-mail
Verwante pagina's