Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Uw (brom)fiets labelen

Wat?

Uw (brom)fiets labelen of merken betekent dat uw rijksregisternummer en postcode op een fraudebestendige sticker wordt geprint. Deze sticker wordt op de kader van uw (brom)fiets aangebracht.

Waarom?

Labelen van fietsenEen gelabelde tweewieler kan makkelijker aan de eigenaar terugbezorgd worden. Dat komt omdat een gelabelde (brom)fiets wordt geregistreerd in een speciale databank bij de lokale politie. Wanneer een gestolen (brom)fiets wordt teruggevonden, kan de eigenaar sneller worden opgespoord. Probeert iemand het label te verwijderen, dan laat de sticker een schaakbordpatroon achter. U kunt dus onmiddellijk vaststellen of er werd geprobeerd de (brom)fiets te stelen en hierdoor de nodige maatregelen treffen. Zo heeft de sticker ook een preventief effect en worden potentiële dieven afgeschrikt.

Voor wie?

Iedereen kan haar of zijn (brom)fiets laten labelen.

Hoe?

U kunt uw tweewieler op eenvoudig verzoek gratis laten labelen. Vul het aanvraagformulier in en uw aanvraag wordt doorgestuurd naar de gemeenschapswachten. Zij nemen dan met u contact op om een geschikte datum af te spreken.