Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Huis van het Nederlands Denderleeuw

Je woont in Denderleeuw, maar je spreekt geen Nederlands of slechts een beetje. Nederlands leren zal je helpen bij je integratie in de gemeente. Al snel zal je merken dat een aantal zaken veel vlotter gaan: een praatje maken met de buren, naar de winkel gaan, een gesprek op school,...

Waarvoor kan ik terecht bij het Agentschap Integratie en Inburgering contactpunt Aalst?

Een cursus Nederlands is de beste manier om de Nederlandse taal te leren. Agentschap Integratie en Inbugering contactpunt Aalst is het centrale informatiepunt over Nederlands leren en heeft een overzicht van alle cursussen in de regio. Er zijn namelijk verscjhillende scholen, niveaus en methodieken. Het Agentschap Integratie en Inburgering helpt je bij het vinden van de cursus die het beste bij je past.

 

Het Agentschap Integratie en Inburgering screent de kandidaat-cursisten ouder dan 16 jaar en zoekt samen met hen de meest geschikte cursus en informeert over de verschillende mogelijkheden. Het HvN streeft ernaar om mensen te oriënteren naar een cursus die het best aansluit bij hun individuele behoeften.

 

Het Agentschap Integratie en Inburgering geeft dus niet zelf opleidingen, maar werkt daarvoor samen met allerhande gespecialiseerde partners zoals de Centra voor Basiseducatie (CBE), de Centra voor Volwassenonderwijs (CVO), het Universitair Talencentrum (UTC) en VDAB, die allemaal verschillende cursussen organiseren. Het Agentschap Integratie en Inburgering heeft de afgelopen jaren dan ook zeker zijn nut bewezen als doorverwijzer naar het uitgebreide aanbod NT2.

Hoe kan ik inschrijven?

De inschrijvingen voor een cursus Nederlands Tweede Taal verlopen via het Huis van het Nederlands. Om de mensen zo goed mogelijk te begeleiden, kan je telefonisch een afspraak maken met het Agentschap Integratie en Inburgering contactpunt AalstJe kan hiervoor bellen naar 0477 77 03 33 of 09 321 86 0 (bereikbaar van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur, niet op donderdag). Nadat de afspraak is vastgelegd zal u uitgenodigd worden voor het intakegesprek. Dit zal doorgaan in het gemeentehuis van Denderleeuw. 


Wil je sneller een intakegesprek hebben en niet wachten op een afspraak in Denderleeuw? Dan kan je ook naar het contactpunt in Aalst tijdens de vrije openingsuren:

Contactpunt Aalst

Dendermondse Steenweg 16

9300 Aalst

aalst@integratie-inburgering.be

09 321 86 00

 

Openingsuren:

- zonder afspraak: dinsdag van 9 tot 11.30 uur en 11.30 tot 16 uur

- met afspraak: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Een afspraak kan je maken via 09 321 86 00.

 

De kandidaat-cursisten worden naar het juiste aanbod doorverwezen op basis van een cognitieve vaardigheidstest en/of op basis van een niveautest. Daarnaast wordt gekeken welke cursus het meest praktisch haalbaar is voor de kandidaat en ontvangt hij over deze cursus alle concrete informatie.


Meer info

 

Hoofdzetel Oost-Vlaanderen

Elfjulistraat 39c

9000 Gent

tel: 09 321 86 00

E-mail: oostvlaanderen@integratie-inburgering.be

Website: integratie-inburgering.be/kaart-regio-oost-vlaanderen

 

Contactpunt Aalst

Dendermondse Steenweg 16

9300 Aalst

aalst@integratie-inburgering.be

09 321 86 00