Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Rap op Stap Denderleeuw

Logo Rap op Stap Denderleeuw

 

Iedereen heeft recht op vakantie en vrijetijdsbesteding, ook inwoners van Denderleeuw met een kleine portemonnee. Want iedereen verdient het om er even tussen uit te kunnen en zijn zorgen te vergeten. Daarom werd er een ‘Rap op Stap’-kantoor in het leven geroepen. Zo’n kantoor helpt personen met een beperkt budget aan een leuke uitstap of activiteit. 

Wat?

In een Rap op Stap-kantoor krijgen mensen met een beperkt budget gratis advies over goedkope vrijetijdsactiviteiten en uitstapjes. Samen bekijken we ook of je in aanmerking komt voor bepaalde voordelen of kortingen (bv. lidmaatschap Gezinsbond aan verminderd tarief...).

Voor wie?

Om bij een Rap op Stap-kantoor een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, hoef je nergens voor aangesloten te zijn of lid zijn van een vereniging. 

Voldoe je aan één van de voorwaarden hieronder, dan kom je in aanmerking:

  • mensen met leefloon
  • OMNIO of WIGW-statuut
  • werknemers in een beschutte of sociale werkplaats
  • mensen in budgetbegeleiding of schuldbemiddeling

Niet zeker of je in aanmerking komt? Stap snel binnen in ons Rap op Stap-kantoor.

Aanbod?

Rap op Stap helpt bij het uitzoeken van een leuke uitstap/activiteit of een vakantieverblijf.

Ons aanbod is heel divers en bestaat uit vakanties aan zee, daguitstappen naar pretparken, bezoekjes aan de zoo, verblijven in de Ardennen, kajakken op de Maas, een citytrip naar Brugge, een fietstocht door de bloesems, een theaterbezoek, concerten, sport- en cultuuractiviteiten en nog zoveel meer! 


Wil je al eens een kijkje nemen? Bekijk hier:

Kom regelmatig langs en samen zoeken we naar wat bij jou past. Je kiest zelf met wie en wanneer je een leuke activiteit of vakantie plant.


Rap op Stap helpt je ook bij vragen van inhoudelijke en praktische aard. Zo helpen we bijvoorbeeld je reis budgetteren en gaan we samen op zoek naar het geschikte vervoer. 

Waar en wanneer?

Kom gerust langs in ons Rap op Stap-kantoor, elke woensdag tussen 14 en 16 uur in De Palaver (Seringenlaan 1, Denderleeuw).


Je hoeft geen afspraak te maken. Je kan gewoon even langskomen. 

Contact

Logo Rap op Stap Denderleeuw

Bjorn Meyers: 0491 344 108

rapopstap@denderleeuw.be

www.facebook.com/DeWisselDenderleeuw

 

 

Rap op Stap is een project van De Wissel, een samenwerkingsverband tussen Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, gemeentebestuur en OCMW Denderleeuw, met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen. De Wissel bouwt een geïntegreerd en ondersteunend aanbod uit voor jonge ouders in Denderleeuw, vertrekkend vanuit hun noden en behoeften.