Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Compostbak

Wat?

Hebt u een middelgrote tuin van enkele honderden vierkante meters of hebt u grote hoeveelheden organisch afval? Dan is een compostbak, of liever compostbakken, de beste keuze. Want met twee of meer compostbakken gebeurt het composteren efficiënter.

In de eerste bak voert u vers keuken- en tuinafval aan. Is de eerste bak na verloop van tijd vol, dan is het tijd om het materiaal om te zetten. Met een riek trekt u de inhoud van de eerste bak uit mekaar. Vermeng en verlucht alles en werp dit materiaal in de tweede bak. Daarna laat u het composteringsproces zijn gang gaan. Het eindproduct is hoogwaardige compost.

Hoe aanvragen?

U gaat langs bij de dienst Financiële zaken in het administratief centrum (A. De Cockstraat 1 in Denderleeuw) en betaalt ter plaatse voor de compostbakken. De bakken worden in een bouwpakket verkocht. Met uw ontvangstbewijs van de financiële dienst kan u het pakket afhalen in het gemeentelijk magazijn (Moreelstraat 17 in Denderleeuw).

Hoeveel kost het?

De compostbakken worden in hout of kunststof verkocht. Een compostbak in hout kost 40 euro, de variant in kunststof kost 70 euro.