Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Projectoproep voor erfgoedinitiatieven en -publicaties

Wat?

Vorig jaar engageerde Denderleeuw zich om samen te werken met Aalst, Erpe-Mere en Lede rond haar roerend en immaterieel erfgoed. Nu schiet Erfgoedcel Denderland definitief uit de startblokken. Want voor de periode van 2015 tot 2020 krijgt het samenwerkingsverband Vlaamse subsidies om een erfgoedwerking in de regio uit te bouwen. Samen met verenigingen, vrijwilligers en professionelen zal Erfgoedcel Denderland zelf projecten opstarten en uitbouwen. Daarnaast wil de Erfgoedcel initiatieven vanuit het werkveld stimuleren en ondersteunen. Zo kan je bij de Erfgoedcel terecht voor projectsubsidies, subsidies voor periodieke publicaties (tijdschriften) en voor het uitlenen van materiaal. Subsidies kan je aanvragen voor erfgoedprojecten die georganiseerd worden in Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Lede en Ninove.

Voor wie?

Iedereen (persoon, organisatie of vereniging) met een erfgoedinitiatief kan mogelijks financiële steun krijgen.

Hoe aanvragen?

Broed je op een mooi erfgoedinitiatief? Lees dan eerst goed het subsidiereglement na, misschien kom je wel in aanmerking voor financiële steun. Hou zeker rekening met de twee indiendata per jaar! Aanvragen moeten telkens ingediend worden vóór 1 mei en 1 november.

Het subsidiereglement voor projecten, het subsidiereglement voor publicaties, alsook het aanvraagformulier voor projecten en publicaties vinden jullie hier. En binnenkort ook op www.erfgoedceldenderland.be. Je kan het ook altijd verkrijgen bij de Erfgoedcel zelf (053 72 32 26) of via de Denderleeuwse vrijetijdsdienst (053 64 54 08 of cultuur@denderleeuw.be).


Wenst u meer informatie?
 • Dienst Vrije Tijd
  Stationsstraat 7
  9470 Denderleeuw
  Tel. 053 645 400
  e-mail
  openingsuren