Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Nieuwsoverzicht

 • Gouverneur kondigt maatregelen tegen waterschaarste af

  watersproeier_met_draaikop_1490872243_1-600.jpg

  Door de aanhoudende droogte vaardigde de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen gisteravond 19 juli 2018 een politiebesluit uit over het watergebruik. Hierdoor is het gebruik van leidingwater zonder noodzaak verboden, tijdens alle duren van de dag. Daarnaast mag je met regenwater of putwater enkel sproeien tussen 20 uur 's avonds en 8 uur 's morgens.


  » Lees meer...
  Geplaatst op vrijdag 20 juli 2018
 • ILvA-ploegen starten om 5 uur in plaats van 6 uur

  ILvA%20logo.jpg

  In de week van 23 juli 2018 starten de ILvA-ploegen om 5 uur 's morgens in plaats van om 6 uur. Zo zijn ze een uurtje vroeger terug van hun ronde en kunnen ze de namiddaghitte zoveel mogelijk vermijden. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op donderdag 19 juli 2018
 • Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!

  Vogelgriep%20-%20pluimvee%20ophokken%20-%20kip1.jpg

  Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen en daarom heeft het Federaal Voedselagentschap ( FAVV) sinds 2 juli een verbod ingesteld op het verkopen, weggeven en het tentoonstellen van pluimvee. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 18 juli 2018
 • Bouw nieuwe jeugdlokalen Scouts, Gidsen & Stam X Denderleeuw vzw gaat van start

  Nieuwe%20jeugdlokalen.PNG

  Het begin van de zomervakantie betekent ook het startschot voor de bouw van de nieuwe jeugdlokalen voor de vzw Scouts & Gidsen en Stam X aan het Walleken, een project dat met steun van het gemeentebestuur gerealiseerd wordt.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 16 juli 2018
 • Verkeersregeling tijdens Tovenaarsloop Iddergem

  Tovenaarsloop_2018.jpg

  Op zondag 5 augustus organiseert Runningclub De Tovenaars de Tovenaarsloop in Iddergem. Van 13 tot 17 uur zal de Hoogstraat tussen Klarestraat en Kerpelstraat afgesloten worden voor alle verkeer, met uitzondering van de Lijnbus.


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 16 juli 2018
 • Aanpassingswerken ter hoogte van de bushaltes in de Stationsstraat en op het Stationsplein

  Fase%201%20Stationslein.jpg

  In de week van 6 augustus 2018 start een aannemer met aanpassingswerken aan de bushaltes in de Stationsstraat, ter hoogte van de apotheek en op het Stationsplein, ter hoogte van het stationsgebouw. 


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 16 juli 2018
 • Denderleeuw bruist op Parasol

  FB%20banner.jpg

  Op zaterdag 14 juli en zaterdag 18 augustus kan iedereen vanaf 15 uur opnieuw terecht in de mooie setting van de tuin van ’t Kasteeltje voor een zomers feestje. Het tweedaags minifestival Parasol staat opnieuw klaar met een divers en aantrekkelijk programma, gekoppeld aan animatie voor klein en groot, de nodige aandacht voor gezinnen met kinderen en een pak culinaire (hoog)standjes.

   


  » Lees meer...
  Geplaatst op maandag 9 juli 2018
 • Wespenverdelging aanvragen via e-loket brandweer

  Wesp.jpg

  Voor het verdelgen van een wespennest in en rond een woning die gevaar kan opleveren voor de bewoners kan u beroep doen op de brandweer. U dient bij voorkeur een aanvraag in via het e-loket van de Hulpverleningszone Zuid-Oost. In de meeste gevallen wordt uw aanvraag de dag zelf of ten laatste de dag erna behandeld.  


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 11 juli 2018
 • Fase 2 aanleg nieuwe waterleiding, laagspanning en glasvezel A. Rodenbachstraat

  wegenwerkena31_6.jpg

  Momenteel is fase 2 van de nutswerken in de A. De Rodenbachstraat volop aan de gang. Fase 2 betreft de aanleg van de waterleiding, laagspanningsleiding en glasvezel in de A. De Rodenbachstraat, zijnde de onpare huisnummers, tussen huisnummer 51 en het kruispunt met de Van Lierdestraat.


  » Lees meer...
  Geplaatst op woensdag 4 juli 2018
 • Waakzaamheidsfase leidingwater van kracht

  Code%20geel.png

  Het is al geruime tijd droog in Vlaanderen. Droogte in combinatie met warme dagen, zorgt voor hoog leidingwaterverbruik.  In een aantal steden en gemeenten die door De Watergroep, FARYS en AGSO Knokke-Heist bevoorraad worden, wordt in overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij de waakzaamheidsfase (code geel) ingesteld.


  » Lees meer...
  Geplaatst op vrijdag 29 juni 2018