Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Denderleeuw ondertekent bibliotheekcharter

De Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief en Documentatie startte recent het bibliotheekcharter op en roept lokale besturen op om het charter te ondertekenen. Met dit charter willen zij een signaal geven dat de bib een belangrijke plek kent binnen elk gemeentebestuur. De gemeente Denderleeuw staat hier volledig achter en ondertekende het charter.Sinds 2016 zijn steden en gemeenten in Vlaanderen niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Lokale besturen bepalen nu zelf of ze een bibliotheek nodig vinden en welke werking zij moet ontwikkelen. In Denderleeuw zijn we er 100% van overtuigd dat een openbare bibliotheek meer dan nodig is en daarom 

Logo VVBAD

ondertekenden we ook het bibliotheekcharter van de VVBAD. Hiermee geven we het signaal dat een openbare bibliotheek een plek verdient in onze lokale  gemeenschap.


De cijfers van de bibliotheek in Denderleeuw zijn heel positief. We hebben in de eerste plaats een grote en kwaliteitsvolle collectie aan boeken, tijdschriften, cd’s en dvd’s met als gevolg dat de uitleencijfers steeds blijven stijgen. De vraag naar uitleenmateriaal is groot bij onze bezoekers. De grootte van onze collectie wordt duidelijk geapprecieerd, maar ook de inhoud en de snelheid waarmee nieuwe boeken in de bibliotheek te vinden zijn. Natuurlijk evolueert een bib en moeten we kansen en opportuniteiten in de toekomst benutten. Zo willen we inzetten op de bib als een ontmoetingsplek en willen we de naambekendheid van de bib nog vergroten zodat we ook nieuwe doelgroepen bereiken.

 

Onze uitgebreide collectie is echter niet onze enige sterkte. We werken samen met de scholen voor bv. klasbezoeken of vertelnamiddagen, doen heel wat activiteiten rond de Jeugdboekenmaand, de Digitale Week en organiseren een Kinder- en Jeugdjury. Daarnaast kan wie  meer wil leren over computer, internet of smartphone in de bib terecht bij de ‘Buurtcomputer’ en we werken met andere bibliotheken in de regio samen in het samenwerkingsverband ‘Bibart’. Tot slot zetten we ook meer in op communicatie via de eigen website en hebben we een eigen Facebookpagina waar je steeds terecht kan voor de laatste “nieuwtjes”.

Geplaatst op maandag 11 juni 2018
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.