Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Werken speelplein Patrijzenlaan, speelplein Wolfsgracht en buurtplein Hazelaarstraat

In de maand juni starten er werken aan speelplein Patrijzenlaan, speelplein Wolfsgracht en buurtplein Hazelaarstraat.Speelplein Patrijzenlaan krijgt een update

In de loop van dit voorjaar krijgt Speelplein Patrijzenlaan een update. Er werd reeds en haag aangeplant tussen de rijweg en het speelpleintje. 


Op 15 en 18 juni worden ook enkele bijkomende speeltoestellen geplaatst. De grote voetbaldoelen, die werden enkele zomers geleden werden weggehaald, worden vervangen door

een kleiner exemplaar. Onze technische dienst startte reeds met het plaatsen van een ballenvanger. Zij maken ook nog werk van het aanleggen van een speelheuvel. Na deze werken wordt het terrein opnieuw met gras ingezaaid.


De aanpassingen aan het speelplein komen er na een participatietraject met gebruikers en omwonenden.  


Speelplein Patrijzenlaan speeltoestelSpeeltoestel speelplein PatrijzenlaanSpeeltoestel speelplein PatrijzenlaanSpeeltoestel speelplein Patrijzenlaan

               

 

Nieuwe sportwanden aan Speelplein Wolfsgracht


De basketbalpalen aan Speelplein Wolfsgracht worden vervangen door volwaardige sportwanden met basket- en voetbaldoel. De constructie is zodanig ontworpen dat deze streeft naar een maximale geluidsdemping.

 

In de week van 18 juni worden de bestaande basketbalpalen verwijderd.

Op 25 juni straat de plaatsing van de nieuwe sportwanden. De installatie zal ongeveer 3 werkdagen in beslag nemen.

Om de aannemer de nodige ruimte te geven om zijn materiaal te plaatsen, worden er gedurende deze werken enkele parkeerplaatsen ingenomen.

Buurtplein Hazelaarstraat wordt aangelegd

Het grote centrale grasplein in de Hazelaarstraat zal zeer polyvalent ingericht worden, met de nodige aandacht voor alle leeftijdscategorieën. 

Er wordt een zone voor kleuters voorzien, een zone voor 6- tot 12-jarigen, diverse rustruimtes voor de ouders die de kinderen vergezellen, een zone voor sport en een multifunctionele open ruimte waar bijvoorbeeld een buurtfeest kan worden georganiseerd.

Alle elementen zijn vervaardigd uit Robinia. Dit is een hoogwaardige tropische houtsoort, die het plein een natuurlijke uitstraling zal geven.


Op 5 juli organiseert het gemeentebestuur een infomoment voor de omwonenden. Bij de inrichting van deze zone zullen de resultaten van de inspraakactie met de buurt meegenomen worden. 


Speelplein Hazelaarstraat

 

Meer info

Dienst Openbare Ruimte: 053 640 664 - openbareruimte@denderleeuw.be 

 

Geplaatst op woensdag 6 juni 2018
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.