Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Gemeente en natuurpunt werken samen voor de Wellemeersen

Denderleeuw gaat samenwerken met Natuurpunt voor het beheer van de wandel- en natuurbelevingslus in de Wellemeersen. De overeenkomst werd op de gemeenteraad van december goedgekeurd en betekent concreet dat Denderleeuw de wandelpaden zal maaien en onderhouden en de knuppelpaden zullen worden hersteld door Natuurpunt, met materiaal van de gemeente.De Wellemeersen is één van de best bewaarde natuurparels van de Dender, samen met de Kapellemeersen nagenoeg het laatste intact gebleven overstromingsgebied van de Dender. Dit waardevol natuurgebied heeft heel wat moois te bieden voor de wandelaar. Net daar knelde wel eens het schoentje, omdat niet alle wandelpaden –en dan vooral de knuppelpaden- zich in even goede toestand bevinden. Daarom ging de gemeente aan tafel met Natuurpunt, dat eigenaar is van het gebied. Samen werd er een mooie oplossing uitgewerkt.

 

Op de gemeenteraad van december werd de overeenkomst met Natuurpunt goedgekeurd. Samen met Natuurpunt de grote wandel- en natuurbelevingslus in de Wellemeersen beheren en onderhouden. Wat het herstel van de knuppelpaden betreft, zal de gemeente het materiaal aanleveren en Natuurpunt de plaatsing voor zijn rekening nemen.

 

In principe zullen deze werken tegen de start van het nieuwe wandelseizoen afgerond zijn. Voor het maaien van de paden en de bermen wordt bovendien een aannemer aangesteld. Er wordt telkens rekening gehouden met de toegankelijkheid, maar ook met de biodiversiteit. Daarnaast ligt er nu ook een natuurinrichtingsproject voor bij de minister. Indien dit goedgekeurd wordt, zullen er nog een aantal grotere werken volgen. 

 

Wellemeersen.jpg

Geplaatst op vrijdag 22 december 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.