Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Bouwvergunning nieuw lokaal Jeugd Welle in Broekpark is binnen

Na het presenteren van een beleidsvisie in 2016 voor de jeugd- en sportinfrastructuur van Denderleeuw werden het afgelopen jaar heel wat stappen gezet om de jeugdverenigingen duurzame oplossingen te bieden. Met het binnenhalen van de bouwvergunning op 8 december kan ook Jeugd Welle stilaan beginnen dromen van hun nieuwbouw aan het Broekpark. In 2016 stelde het schepencollege, samen met de betrokken verenigingen, zijn beleidsvisie voor de jeugd- en sportinfrastructuur in Denderleeuw voor. Heel wat jeugdverenigingen bleken te kampen met infrastructurele problemen, zodat het gemeentebestuur samen met de organisaties een engagement nam om duurzame oplossingen uit te werken. Chiro Sint-Lutgardis Denderleeuw en de vzw’s Jeugd Welle (Jeugdcentrum Pingie, KSA Welle, Chiro Sint-Kristien Welle) en Lokalenproject Stam X, Scouts en Gidsen stapten allemaal mee in. 

 

Voor Jeugd Welle bleek het antwoord een nieuwbouw te zijn aan het Broekpark. SOLVA begeleide het project. Dankzij verschillende overlegmomenten met alle betrokken partijen, kwam er een definitief ontwerp uit de bus. Het gebouw combineert een mooie look met een praktische indeling en scoort ook hoog op vlak van duurzaamheid. Daarnaast vergeten we ook de omgeving niet. Er worden toiletten en fietsenstallingen voorzien voor parkbezoekers en er wordt ook een Finse piste aangelegd.

 

Dit ontwerp werd ingediend bij de Vlaamse Overheid, die de bouwvergunning vorige week op 8 december afleverde. Het bestek, de aanvang van de aanbestedingsprocedure en de raming werden recent ook goedgekeurd op de Raad van Bestuur van SOLVA, zodat we nu op zoek kunnen naar een aannemer. Na het doorlopen van de gunningsprocedure kunnen de werken hopelijk in juni 2018 van start gaan. Dit project kan rekenen op onze steun via € 350.000 subsidies en een renteloze lening.

 

plan jeugd Welle

Geplaatst op woensdag 13 december 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.