Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Hoek Koopwarenstraat en Guido Gezellestraat wordt voorlopig parking

Eind vorig jaar kon de gemeente Denderleeuw het perceel aankopen op de hoek van de Guido Gezellestraat en de Koopwarenstraat, waar vroeger wasserij Coppens gevestigd was. Gisteren werd de bouwvallige muur rond het perceel afgebroken. Volgende week wordt de vrijgekomen zone genivelleerd met steenslag, zodat hier voorlopig geparkeerd kan worden tot het perceel een definitieve bestemming krijgt. De aankoop van de woning en aangelanden op de hoek van de Koopwarenstraat en Guido Gezellestraat kadert in de uitvoering van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan. Het Structuurplan uit 2003 vermeldt voor het centrumgebied van Denderleeuw 2 belangrijke prioriteiten: de dorpsvernieuwing en de aanpak van de centrale handelsas tussen station en centrum. Met het RUP Centrum heeft de gemeente sinds 2012 een middel in handen om de visie uit het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan te realiseren. In dit RUP worden de stedenbouwkundige voorschriften vastgesteld voor een aantal zones in het dorpscentrum.


Enkele maanden geleden kon de gemeente de eigendom van de familie Coppens op de hoek van de Guido Gezellestraat met de Koopwarenstraat aankopen, dat aansluit op het plangebied van het RUP Centrum. Een definitieve bestemming voor het perceel is er echter nog niet, want het kadert in een groter geheel dat nog verder moet bepaald worden.

 

Gezien de slechte staat van de muur die het perceel omgeeft, heeft een aannemer gisteren deze muur afgebroken in opdracht van het gemeentebestuur. Deze en begin volgende week wordt het puin afgevoerd en zal de vrijgekomen zone genivelleerd worden met steenslag zodat hier voorlopig geparkeerd kan worden. De woning en loods worden pas later afgebroken, aangezien hiervoor een sloopvergunning vereist is. Deze procedure loopt nog. Nadien zal onderzocht worden welke eindbestemming het hele perceel kan krijgen. Aangezien de buurtbewoners vooral vragen naar extra parkeergelegenheid, zal deze verzuchting ook meegenomen worden in het ontwerp.


Afbraak muur perceel hoek Guido GezellestraatGeplaatst op donderdag 27 juli 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.