Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Bibliotheek presenteert jaarverslag 2016

Een jaarverslag is een ideaal moment om even stil te staan bij het gerealiseerde werk van het voorbije jaar. Uit het jaarverslag 2016 van de bibliotheek van Denderleeuw blijkt onder andere dat de uitleencijfers en het aantal leners gestegen is. Ook werden er heel wat succesvolle evenementen georganiseerd.Uit de cijfers blijkt dat de bibliotheek het zeker niet slecht doet en dat de inwoners van Denderleeuw duidelijk tevreden zijn over de collectie van de bib. Voor het tweede jaar op rij zijn de uitleencijfers sterk gestegen. Dat is opvallend, want de algemene trend in Vlaanderen is eerder negatief.

De gedrukte materialen kennen een stijging van maar liefst 7%. In totaal werden in 2016 meer dan 120 000 uitleningen geregistreerd, in 2014 was dit nog iets meer dan 101 000.  Elk materiaal werd vorig jaar gemiddeld iets meer dan twee keer uitgeleend. Ook het aantal leners is zelfs iets gestegen.  

 

Ook op andere vlakken kan men tevreden zijn. In 2016 organiseerde de bibliotheek opnieuw heel wat activiteiten: de voorstelling voor 3de kleuterklas en het zelf ontworpen bibliotheekspel voor het 5de leerjaar n.a.v. de jeugdboekenweek, de virtual reality en drone demonstraties tijdens de bibliotheekweek, de lezing van Stefan Blommaert, het repair café, de ‘Schatten van Vlieg’-wedstrijd, de lezing van Ish,… Dit waren één voor één heel succesvolle activiteiten.

 

Wil je graag het hele jaar doorlezen? Dat kan ook hier!

 

Bibliotheek_gebouw2 (Small).jpg

Geplaatst op woensdag 28 juni 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.