Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Zoek mee naar het mooiste dialectwoord

Dit najaar organiseert de commissie Patrimonium de verkiezing van het mooiste dialectwoord van de gemeente. Daarom zijn zij op zoek naar Denderleeuwse dialectwoorden die hiervoor in aanmerking komen. Ken jij er? Lees dan snel verder!Cartoon mooiste Denderleeuwse dialectwoordVan 1 april tot en met 20 juni verzamelt de commissie Patrimonium de mooiste dialectwoorden in onze gemeente. Hiervoor doen ze een oproep naar alle inwoners om hun bijdrage te leveren.


Ken jij één of meerdere woorden uit het Denderleeuwse dialect die in aanmerking komen om het tot ‘mooiste dialectwoord’ te schoppen? Aarzel dan niet en stuur jouw ideeën in via onze website: http://www.denderleeuw.be/nl/loket_files/269/mooiste-dialectwoord-van-denderleeuw.html.


Vergeet niet om ook de uitspraak en juiste betekenis van het woord mee te geven. Speciale verhalen of leuke weetjes zijn natuurlijk ook altijd welkom. Wie weet wordt jouw inzending wel verkozen tot ‘Dialectwoord van de gemeente’!


Inzendingen worden aanvaard tot en met 20 juni. Nadien gaat de commissie Patrimonium over tot een selectie van tien woorden. Deze geselecteerde dialectwoorden dingen in het najaar mee naar de titel van ‘mooiste dialectwoord’ van Denderleeuw. Elke inwoner krijgt dan kans om zijn stem uit te brengen. Meer informatie over de verkiezing volgt later.

Meer info

Dienst Vrije tijd – 053 645 400 of vrijetijd@denderleeuw.be

Geplaatst op woensdag 5 april 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.