Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Leveranciers zijn gekend voor provinciale groepsaankoop groene stroom en aardgas

Elegant en Engie hebben het beste bod uitgebracht voor de zesde groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas. Op donderdag 9 februari vond de veiling plaats waar vier leveranciers aan deelnamen.

 

Elegant bood voor de gezinnen de laagste prijs voor de combinatie elektriciteit en gas met een gemiddelde besparing van 323 euro tegenover een doorsnee contract.

 

Engie Electrabel was de winnende leverancier voor gezinnen die enkel voor elektriciteit overstappen. Zij kunnen gemiddeld 112 euro besparen. 

Voor bedrijven deed Engie Electrabel eveneens het laagste bod. 

Hoe overstappen? 

  • Als je online inschreef dan krijg je voor 16 maart een e-mail met een berekening van je persoonlijke besparing. Als je beslist om over te stappen accepteer je het aanbod online. 
  • Schreef je in via het gemeenteloket? Dan ontvang je voor 16 maart een brief met je persoonlijke besparing.
    Wil je ingaan op het aanbod en overstappen kom dan voor 21 april naar het gemeenteloket en breng de brief van de provincie, je bankrekeningnummer (indien je betaalt via domiciliëring) en het inschrijvingsformulier mee dat je bij je inschrijving aan het gemeenteloket hebt ontvangen.

Nog niet ingeschreven maar wil je toch overstappen? 

Was je niet ingeschreven, maar wil je toch nog profiteren van het aanbod? Dat kan op twee manieren: 

  • Je kan je alsnog online inschrijven tot en met 15 maart 2017 via www.samengaanwegroener.be. Je ziet meteen wat je bespaart en kan ook onmiddellijk het aanbod accepteren.
    Let op: tot 15 maart kan je dus enkel online inschrijven en niet via het gemeenteloket
  • Vanaf 16 maart 2017 kan eveneens online worden ingeschreven of via het gemeenteloket. Wil je je na 16 maart nog inschrijven via het gemeenteloket, neem dan je laatste eindafrekening en bankrekeningnummer mee. Je ziet meteen wat je bespaart en kan onmiddellijk accepteren. 

Kan ik meedoen als ik recht heb op het sociaal tarief?

Ja, dat kan. We raden dit alleen niet aan. Het tarief van de groepsaankoop zal nooit lager zijn dan het sociaal tarief.

Meer info

Nog vragen? Surf naar de campagnewebsite www.samengaanwegroener.be, bel de gratis infolijn op 0800 76 101 of stel je vraag via mail op groenestroom@oost-vlaanderen.be 

Campagnebeeld groepsaankoop 100% groene stroom en aardgasGeplaatst op woensdag 15 februari 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.