Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Strooidiensten zijn nu al op pad

De gemeentelijke strooidiensten zijn momenteel op pad. Voorzichtigheid blijft geboden!strooiwagenDe gemeentelijke strooidiensten waren voorbereid op de sneeuwval. Sinds deze voormiddag rukten de strooiwagens een eerste keer uit om op alle verkeersassen van het strooiplan te strooien. 

Pas zeker ook uw rijstijl aan: voorzichtig en met aangepaste snelheid rijden is de boodschap.

 

De strooibeurten gebeuren zoals steeds volgens het gemeentelijke strooiplan. Het is immers praktisch niet haalbaar om overal te strooien. In straten met vooral plaatselijk verkeer wordt het strooizout te weinig ingereden om echt effect te hebben. Daarom wordt altijd vastgehouden aan een vast traject, waarbij eerst de invalswegen en busroutes aangepakt worden.

 

--> Lees via deze link meer over de werkwijze van de gemeentelijke strooidiensten, het strooiplan en de timing van de strooibeurten.

Voetpad sneeuwvrij maken

Ook u kan hierbij een handje toesteken. Het sneeuwvrij maken van het voetpad is trouwens de plicht van elke burger. Let er bij het sneeuwruimen op dat de sneeuw niet in de goot geveegd wordt. Beter is het om de sneeuw zo dicht mogelijk tegen de huizen te vegen of op de rand van het voetpad, zodat het rustig kan smelten.

 

--> Hoe u best het voetpad sneeuwvrij maakt, leest u hier.

Meer info

Dienst Werken in eigen beheer: 053 640 660 - werkenineigenbeheer@denderleeuw.be

Geplaatst op maandag 11 december 2017
Meer nieuws

Reageren

U moet aangemeld zijn om reacties te plaatsen.