Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Vlaamse Energielening

Wil je in je woning werken uitvoeren om energie te besparen en de CO2- uitstoot te verminderen? Dan kan je de werken misschien financieren met een Vlaamse energielening. 

 

 

Je huis beter isoleren, hoogrendementsglas plaatsen of een oude stookketel vervangen zijn maatregelen die je kan uitvoeren om energie te besparen en de CO2- uitstoot te verminderen. De werken kunnen gefinancierd worden met een Vlaamse energielening. De lening wordt uitgekeerd via de Energiehuizen. Voor Denderleeuw zal dit gebeuren via intercommuncale SOLVA. Er kan maximaal 15.000 euro worden geleend met een terugbetalingstermijn van max. 8 jaar.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen kan de lening aanvragen. Er is geen inkomensgrens aan verbonden (tot eind 2018). De woning waarop de lening van toepassing is, moet wel in een deelnemende gemeente liggen en de hoofdverblijfplaats moet van iemand zijn.

Renteloos?

Om de klimaatambities kracht bij te zetten, besliste het gemeentebestuur om de rente van de energieleningen in Denderleeuw op zich te nemen. Zo raken er meer huiseigenaren gemotiveerd om energetisch te investeren in hun woning.

Voor welke werken?

Dit gaat van dak,- zolder, muur- en vloerisolatie tot energieopslagtechnieken en beheerssystemen. De volledige lijst kan je terugvinden op www.so-lva.be/vlaamse-energielening.

Hoe aanvragen?

Vul het aanvraagformulier in dat te vinden is op bovenstaande website en stuur het op naar SOLVA – Vlaamse energielening, Gentsesteenweg 1B, 9520 Sint-Lievens-Houtem. Je krijgt een ontvangstbewijs en een uitgebreid inlichtingenformulier toegestuurd.

Meer info

SOLVA - tel. 053/64 65 28  - 053/64 65 21 | energielening@so-lva.be


Vlaamse energielening