Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Hoe kindvriendelijk is Denderleeuw vandaag?

Denderleeuw draagt de kinderrechten hoog in het vaandel. Daarom engageert de gemeente zich om in de komende twee jaar het label Kindvriendelijke Gemeente te behalen. Het uitgangspunt: een gemeente waar kinderen en jongeren zich thuis voelen, is een gemeente waar iedereen zich thuis voelt. Om het label binnen te halen lassen we geregeld bevragingen en inspraakmomenten in. Jouw mening, wilde ideeën of suggesties zijn altijd welkom!

 

Het label Kindvriendelijke Gemeente toont de gemeente die we in de toekomst willen zijn. Met het label willen we een gemeente vorm geven waar kinderen en jongeren volwaardige burgers zijn, waar hun stem gehoord wordt en waar actie ondernomen wordt over alle beleidsdomeinen heen. 

Een voorbeeld: een verkeerssituatie wordt veiliger voor iedereen wanneer de mobiliteitsdienst bij de herinrichting van een kruispunt uitgaat van de veiligheid voor kinderen en jongeren.

 

We werken dus niet aan aparte maatregelen op kindermaat, maar aan een toekomstbestendige strategie die alle inwoners ten goede komt. Zoals je de kleren van je bengels net iets te groot koopt: op de groei.

Meer info

kindvriendelijkestedenengemeenten.be

Afdeling Vrije Tijd: 053 645 401 – jeugd@denderleeuw.be

 

Naar een kindvriendelijke gemeente