Vorige Volgende Afdrukken Link doorsturen

Vrijwilligersloket

Wat?

VrijwilligerspouleVoor de praktische organisatie van allerhande activiteiten en het bedenken van nieuwe initiatieven doen de gemeentediensten geregeld beroep op vrijwilligers.  

Houdt u van contact met mensen? Heeft u enkele uurtjes vrij die u nuttig wil besteden? Wil u zich inzetten voor iets waarvoor mensen u dankbaar zijn? Dan is de gemeentelijke vrijwilligerspoule misschien iets voor u...

 

Met onze vrijwilligerspoule zetten we sterk in op het bereiken en betrekken van maatschappelijk kwetsbare groepen bij het vrijetijdsaanbod. Want we merken dat sommige mensen moeilijk de weg vinden naar het vrijetijdsaanbod van de gemeente en de verenigingen. 

We willen mensen in sociaal isolement of armoede een opstapje bieden naar allerhande activiteiten. En daarbij is de ondersteuning van vrijwilligers hard nodig!

Vrijwilliger worden 

Als vrijwilliger kiest u zelf hoeveel tijd u kan vrijmaken en waarvoor u zich wil inzetten: de toog openhouden, de kassa bemannen, koken, een babbeltje slaan, een activiteit in mekaar steken, iemand mee uit nemen naar een activiteit, mensen ophalen ...

Ook bij het bedenken van nieuwe laagdrempelige initiatieven kan u uw steentje bijdragen!

 

Voelt u zich aangesproken? Wil u graag meer weten?

Neem dan contact op met de dienst Vrije Tijd via vrijetijd@denderleeuw.be of op het nummer 053 645 400.

Projecten

Enkele initiatieven voor en vooral door onze vrijwilligers: